Skip to content

Vår/sommarmeny, maj – september


 

Förrätter / Starters

Tartar på avokado, selleri och gurka serveras med limemajonnäs,
krassesallad och rostade frön
Avocado, celery and cucumber tartar with lime mayonnaise & cress salad
110:-
Lufttorkad tunnskivad karré med senapskål, ruccolakräm, parmesankrisp
& bakade tomater med olivolja
Coppa with rucola cream, parmesan crisp & baked tomatoes
110:-
Rödbetsgravad fröyalax med picklade senapsfrön, friterad pepparrot,
dillyoghurt & skottsallad
Cured salmon with pickled mustard seeds, fried horseradish, dill yoghurt and herb salad
110:-
Klassisk skagenröra serveras med smörstekt surdegsbröd, löjrom och citron
Toast Skagen with bleak roe and lemon
110:-
Rostad chèvre med valnötter, bresaola, honungsvinägrett,
surdegskrutonger och machésallad
Chèvre chaud with walnuts, bresaola honey vinaigrette, croutons &
maché salad
110:-

Varmrätter / Main courses

Grön sparris och ragu på puylinser, småtomater & örter serveras med
smörstekt ostronskivling, rökt paprikacrème och örtsallad
Asparagus and ragout with puy lentils, cherry tomatoes and herbs, served with oyster mushrooms, smoked bell pepper cream and herb salad.
195:-
Citrusbrässerad kycklingfilé från Marieströms gård i Trollhättan serveras med sauterade primörer, smörad hönsbuljong samt ramslöksaioli
Lemon braised chicken breast with vegetables, chicken broth
and ramson aioli

215:-
Lättrökt fjällröding serveras med brynt smör, citron- och dillemulsion, sockerstekta knippmorötter samt örtslungad färskpotatis
Lightly smoked trout with browned butter, lemon- & dill mayonnaise, carrots and new potatoes
235:-
Smörbakad hälleflundra med dillkrossad potatis, fänkål- & rädiscrudité
och Sandefjordsås
Halibut, potato stomp with dill, fennel & radish crudité and Sandefjord sauce
255:-
Grillad tournedos med grön sparris, ramslöksemulsion, långbakade
småtomater, rödvinssås och örtslungad potatis
Tournedos, asparagus, ramson emulsion, baked tomatoes, red wine sauce and new potatoes with herbs
295:-

Desserter / Desserts

Tartelett med rabarbercurd, vispad vaniljmascarpone, hallon och citronmeliss
Tartelette with rhubarb curd, vanilla mascarpone and raspberries
70:-
Flädercheesecake med hallon & myntasås och kanderade nötter
Elderberry cheesecake, raspberry & mint sauce and candied nuts
70:-
Hallonpannacotta med lakritskross och myltade bär
Raspberry panna cotta with crushed liquorice and berries
70:-
Myntamarinerade jordgubbar med mascarponekräm och rostad mandel
Mint marinated strawberries with mascarpone cream and roasted almonds
70:-
Citronmousse med mjuk mandelkaka, blåbärskompott samt syltad citron
Lemon mousse with almond cake, blueberry compote and pickled lemon
70:-