Skip to content

18 juli, 2017

Skandinaviens hjärta

Det är nära till Borås oavsett var i Europa du befinner dig. En titt på kartan visar att Borås ligger mitt emellan huvudstäderna Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Det strategiska läget, där det är lika nära till alla skandinaviska huvudstäder, gör det enkelt att snabbt ta sig hit.

Oavsett om du väljer att transportera dig i luften, på vägar eller på räls är det smidigt att ta sig till Borås. Inte nog med det, väl framme kommer du att upptäcka att det är gångavstånd till det mesta. Varför lägga tid på onödiga transporter, när du kan använda tiden för intressanta möten istället?

I akademins hjärta ståtar nya Borås kongress intill högskolans båda byggnader och nya Textile Fashion Center, allt i skön förening. Rakt över gatan finns det hotell och på gångavstånd fler boendealternativ, restauranger, nöjen och stadens torg.

 

Internationell flygplats

Få städer har en internationell flygplats så nära som Borås. Göteborg Landvetter Airport erbjuder 90 direktlinjer från när och fjärran. Från ankomsthallen tar det bara 25 minuter med bil eller buss till Borås centrum. Anländer du till Jönköping Airport är motsvarande tid med bil cirka 50 minuter.

 

Tåg från alla väderstreck

Med tåg kan du närma dig Borås från fyra väderstreck. Från Göteborg tar det knappt en timme och från Stockholm cirka 3,5 timmar. Centralstationen ligger mitt i centrum och det är promenadavstånd till de flesta hotell och möteslokaler.

 

Många bussförbindelser

Bussförbindelserna mellan Göteborg och Borås är extremt goda med förbindelser var tionde minut. Det finns också bra förbindelser med Stockholm, Jönköping, Linköping, Helsingborg och andra städer. Resecentrum ligger centralt så det är enkelt och snabbt att ta sig till hotell och möteslokaler.

 

Motorväg rakt in i staden

Borås är känt för många saker, bland annat för att motorvägen går rakt genom staden. Det innebär att det går snabbt och smidigt att sig in till de centrala delarna. Här finns också en knytpunkt för fyra riksvägar, bland annat motorvägen mellan Göteborg – Jönköping – Linköping – Stockholm.

 

Läs mer på: boras.com/sv/boras/resa/