Skip to content

Varför Borås


På mode- och textilmässor världen över är Borås en välkänd stad. Ryktet är grundmurat sedan decennier tillbaka. För att inte säga århundraden. Och pratar du med konstintresserade om Borås kommer de snart bubbla entusiastiskt om stadens fantastiska satsning på konst, skulpturer och street art.

Många som har varit i Borås har inte varit här. På riktigt. För det räcker inte med några timmar, att åka genom staden på motorvägen räknas inte ens. Det behövs dagar. För vissa ett helt liv. Du måste prata med människorna. Dra in den syremättade luften i lungorna. Vara där när pokalen lyfts på Borås Arena. Uppleva textilen, designen, kulturen. Skulpturbiennalen. Årstiderna. Sommartorsdagarna®. Entreprenörerna. Förvånas av arkitekturen. De gröna oaserna. Närheten till naturen. Först då vet du. Välkommen. På riktigt.

I Borås är närheten slående, det är gångavstånd till det mesta och oavsett var du befinner dig har du aldrig mer än någon kilometer till skog, park- och strövområden. Borås ligger endast 25 minuter från Göteborg Landvetter Airport och 6 mil rakt öster om Göteborg. Här bor 110 000 invånare, och vi blir stadigt fler. I stadskärnan blandas shoppingstråken med härliga pulserande miljöer för god mat och dryck. För mer information om Borås läs mer på destinationsbolagets hemsida www.boras.com