Skip to content

Höst & vintermeny, oktober – april


Förrätter / Starters

Linsplättar serveras med syrad grädde, tångkaviar och picklad rödlök
Small lentil pancakes with sour cream, seaweed caviar & pickled onion
110:-
Apelsingravat hjortinnanlår med lingongelé, knaperstekt svamp,
chèvre- & rosmarinkräm samt örtsallad
Cured venison, lingonberry jelly, mushrooms, chèvre & rosemary cream & herb salad
110:-
Skaldjursterrin serveras med dillemulsion, sikrom och syrad fänkål
Seafood terrine with dill mayonnaise, whitefish roe and pickled fennel
110:-
Confiterad jordärtskocka serveras med pumpapuré, äppelchips,
krassesallad och örtvinaigrette
Jerusalem artichoke with pumpkin puree, apple chips, cress salad and herb vinaigrette
110:-
Carpaccio på oxfilé, friterad kapris, pepparrotsemulsion, parmesan och ruccola
Carpaccio with fried capers, horse radish, parmesan and rucola
110:-

Varmrätter / Main courses

Vegetarisk Wellington serveras med rödbetspuré, potatis- & getostterrin
samt friterade rotfrukter
Vegetarian Wellington with beet root purée, potato & goat cheese terrine
and deep-fried root vegetables
195:-
Basilika och vitlöksfylld kycklingfilé från Marieströms gård i Trollhättan,
potatisbakelse smaksatt med cheddar, krispigt skinn samt rökig mandel- & paprikacrème
Basil and garlic stuffed chicken breast with cheddar potatoes, crispy skin and almond- & bell pepper cream
215:-
Lättrimmad fjällröding med lingongpicklad svamp, smörad musselsky,
potatis- och parmesanpuré samt krassesallad
Baked Trout with pickled mushrooms, mussel juice, potato puree with parmesan and cress salad
235:-
Bakad torskrygg med potatis- & jordärtskockspuré, äpple,
rökt sidfläsk, brynt smör och knapriga betor
Back of cod with Jerusalem artichoke purée, apple, pancetta, beurre noisette and crispy beets
255:-
Tournedos med rotfruktskaka, mustig portvinssås, picklade tomater och svampkräm
Tournedos, baked roots, port wine sauce, pickled tomatoes and
mushroom cream

295:-

Desserter / Desserts

Kanelbakade äpplen med rostat havre, vispad vanilj och äpplechips
Cinnamon baked apples with roasted oats, vanilla cream and apple crisps
70:-
Vit chokladmousse med kolasås, lingon och rostad mörk choklad
White chocolate mousse with caramel sauce, lingonberries and roasted dark chocolate
70:-
Romtryffel, mjölkchokladcrème, rostade chokladsmulor och körsbärsreduktion
Rhum flavoured chocolate truffles with milk chocolate cream and cherry syrup
70:-
Hallontartelett med italiensk maräng, lakritskola och kanderade hasselnötter
Raspberry tartelette with merengue, liquorice fudge and candied hazel nuts
70:-
Chokladbrownie serveras med yoghurtmaräng, portvinskokta körsbär och salt nougatcrème
Brownie with cherries in port wine, yoghurt merengue and nougat cream
70:-